Locatie
Tinker Paradijs, Dorpsstraat 31, 9536PC Ees
E-mail
info@helpendehoefjes.nl
telefoon
+31 6 460 22 936

Lukt het je niet meer om (alle dagen) naar school te gaan?

Hou je van bewegen, lekker bezig zijn in de buitenlucht en van dieren?

Dan ben je van harte welkom bij de Buitenklas!

De Buitenklas is er voor fulltime of parttime thuiszitters van de basis- en de middelbare school. De precieze leeftijd, groepsgrootte en prijsstelling verschilt per locatie. De groepjes zijn altijd klein (maximaal vier kinderen). We willen veel overprikkelde kinderen een fijne plek geven waar ze zichzelf weer kunnen zijn. Hoewel veel hoogbegaafde kinderen hun weg weten te vinden naar de Buitenklas, is ieder kind welkom bij ons. Ieder kind is op zijn eigen manier begaafd. We werken in de Buitenklas liever met praktische vaardigheden. Die bepalen immers hoe je je IQ inzet.

Wekelijks kun je een of meer ochtenden naar de Buitenklas en ga je daar vooral heen om te ontspannen en leuke dingen te doen met, voor en rondom de dieren. Lekker bijtanken, bewegen en buiten zijn. Je verzorgt de dieren en hun leefomgeving, we doen natuurlijk ANDERS LEREN-parcoursjes met de paarden (of andere dieren), werken in de tuin, koken en bakken, maken creatieve dingen, vieren wat er te vieren valt en doen aan sport en spel. Je bent vooral in beweging en je ontdekt veel dingen over dieren, de natuur en jezelf waar je trots op zult zijn.
Zodat jij ook kunt zeggen ‘Ik kan het!’

De ochtenden verlopen volgens een vaste structuur en bij alles wat we doen, zet je je paardenkrachten in. Iedereen heeft een eigen kudde paardenkrachten die al sterk is of getraind mag worden. Je wordt daarbij begeleid door zowel zorg- als onderwijsspecialisten. Bij voorkeur in samenwerking met je ouders, school en andere professionals. We sluiten zoveel mogelijk aan bij jouw leerstijl.

We werken veel met mindset, de kracht van de gedachten. Er zijn rode en groene gedachten. Als iets ingewikkeld is, kijken we hoe we dat op kunnen delen in kleinere stapjes, die wel lukken. Wat is positief en negatief leren? Waar kom je leerkuilen tegen en hoe diep zijn deze? Hoe vermijd je de paniekzone en wat is er nodig om terug te gaan naar de chill- en de leerzone? Dat geldt voor zowel paarden als mensen.

Als (dreigend) thuiszitter val je helaas nog vaak tussen wal en schip in Nederland. Er zijn niet altijd mogelijkheden om alternatieven voor thuiszitters vanuit eigen middelen te bekostigen. Is het zorg? Is het onderwijs? De kosten verschillen per coach/locatie, afhankelijk van de faciliteiten en van de evt. contracten die er zijn met de gemeente of de mogelijkheden vanuit het samenwerkingsverband of de school. Financiering is in principe door ouders zelf te regelen. Uiteraard denken we daarbij mee.

Neem contact op

Voor meer informatie of een afspraak

Dorpsstraat 31, 9536 PC Ees

info@helpendehoefjes.nl

+31 6 460 22 936

Kwaliteitsregisters
Doneren

Wilt u doneren aan Helpende Hoefjes klik dan op onderstaande knop, uw donatie komt ten goede aan "de Buitenklas" en onze paarden.

© Helpende Hoefjes. All Rights Reserved.

Wij maken alleen gebruik van functionele cookies!