Locatie
Tinker Paradijs, Dorpsstraat 31, 9536PC Ees
E-mail
info@helpendehoefjes.nl
telefoon
+31 6 460 22 936

Coaching

ONTDEK WAT PAARDEN VOOR JOUW PERSOONLIJKE GROEI KUNNEN BETEKENEN

Functioneer je niet zoals je zou willen? Ben je ontevreden over jezelf? Hier kun je wat aan doen. Als het je aanspreekt om met paarden in de buitenlucht te werken, kijk dan eens naar mijn diensten.

Kunnen wij jou een hoefje helpen?

Mag ik jullie voorstellen aan het Helpende Hoefjes team: Jack, Jasmijn, Yara en Kahlan.

Ik ben Nicolet. Na 20 jaar ervaring als leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs, werk ik nog steeds graag met kinderen, maar ook volwassenen weten mij dikwijls te vinden.
Tijdens mijn werkzaamheden als leerkracht werd ik vaak met kinderen geconfronteerd die vastliepen, om wat voor reden dan ook. Kinderen hebben soms net wat meer nodig dan ze op school krijgen aangeboden. Deze hulpvragen kunnen te maken hebben met faalangst, een tekort aan sociale vaardigheden of de prenatale of geboorte-ervaringen, die sterk verankerd zijn in het onderbewustzijn.
In deze periode had ik zelf één paard en besloot om coaching met paarden te combineren, zodat ik deze kinderen terug in hun kracht kon zetten.

WAAROM PAARDEN INZETTEN BIJ COACHTRAJECTEN?

Contact leggen met een paard is een prachtige manier om in contact te komen met jouw eigen kwaliteiten en valkuilen. Bovenal helpt het je meer te handelen vanuit je gevoel. Hoe werkt dat dan? Een paard is een sociaal dier en heeft de kudde nodig om te overleven. Hoewel westerse paarden aangepast zijn aan het leven bij de mens, reageren ze nog altijd vanuit hun eeuwenoude instincten. Ze zijn afhankelijk van hun uitstekende vermogen de omgeving te ‘lezen’ en zijn daardoor in staat de kleinste spiertrilling, ademhaling, hartritme en zelfs de bloeddruk van de mens aan te voelen, zowel dichtbij als op afstand. Ze reageren op signalen die we zowel bewust als onbewust afgeven. Dit doen ze met heel subtiel gedrag of juist met een onmiskenbare duidelijkheid. Dit doen zij altijd zonder oordeel. Ze tonen wat ze waarnemen, ze spiegelen. Door hun gedrag te zien en te benoemen, krijg je informatie over jouw eigen gedrag, gedachten, overtuigingen en uitdagingen.

WAT HOUDT COACHEN MET BEHULP VAN PAARDEN IN?

Er wordt je gevraagd “iets” met het paard te doen. Dat “iets” kan van alles zijn en wordt steeds afgestemd op de hulpvraag. Het uitvoeren van specifieke activiteiten biedt relevante metaforen.
Door het omgaan met, en reageren op de situatie die dan ontstaat, wordt een beroep gedaan op je vaardigheden en alles wat je op dat moment ervaart. De leerervaring komt via meerdere kanalen binnen. Oftewel, alle zintuigen doen mee. Als coach zorg ik als facilitator voor bewustwording van het gedrag bij jou. Door de activiteit vervolgens opnieuw uit te laten voeren op een andere wijze, krijg je een ander respons en kun je zo tot een succeservaring en inzicht komen.

METHODIEKEN

Er worden verschillende methodieken ingezet tijdens de sessies. Een veelvoorkomende werkvorm is het labelen van voorwerpen of paarden. Er wordt gevraagd een situatie uit te leggen aan de hand van voorwerpen, om vervolgens de voorwerpen (of paarden) te labelen. Dit is een effectieve manier om situaties inzichtelijk te maken. Een andere manier van coachen is het systematisch werken. Met name familieopstellingen, met behulp van knuffels, geeft goed de situatie weer en levert mooie vraagstellingen en inzichten op. Via Voice Dialogue verken je je verschillende ‘ikken’. Ze hebben ieder een eigen invloed op jouw functioneren. Soms zijn je ‘ikken’ het niet met elkaar eens. Of krijgt een bepaalde ‘ik’ te weinig ruimte. Door je ‘ikken’ te ontdekken en aan het woord te laten, kom je tot nieuwe inzichten, met als gevolg een verandering in je gedrag. Voor de faalangsttraining wordt er gewerkt met de R.E.T. methode. RET is een methode die gebaseerd is op de Rationele Effectiviteits Training. Centraal staat de relatie tussen het denken en emoties. Het doel van de methode is om je te ondersteunen om beter om te kunnen gaan met situaties die aanleiding kunnen zijn voor stress.
Naast bovenstaande methodieken wordt er veel gewerkt met ontspanningsoefeningen, zowel naast als op het paard.

KWALITEIT

Als gecertificeerde Equine Assisted Coach sta ik geregistreerd bij het kwalitijdsregister CAT.
Tevens ben ik gecertificeerd voor sociale vaardigheidstrainer, faalangsttrainer, Geboorte In Kaart professional en Mbit coach.

Diensten
Bekijk onderstaande diensten die ik u kan aanbieden
Leesbegeleiding

Worstel je met leesproblemen? Misschien wordt er gedacht aan dyslexie? Vergt je handschrift de nodige aandacht? Samen gaan we op zoek...

lees meer
Faalangsttraining

Twijfel je aan jezelf? Bang om niet goed genoeg te zijn? Angst voor afwijzing? Gevoelens die we allemaal wel eens hebben...

Lees meer
Sociale vaardigheidstraining

Verbeter je sociale vaardigheden! Heb je moeite met vrienden maken? Voor jezelf opkomen? Vind je samenwerken lastig?...

Lees meer
Geboorte in kaart

Gedrag is een uiting van dat wat er eerder als overweldigend werd ervaren. We worden niet gestuurd door vrije wil, maar grotendeels door...

Lees meer
M-braining

Ken je dat gevoel dat je hoofd en hart elkaar tegenspreken? Mbraining brengt je bij nieuwe lagen van wijsheid in jezelf...

Lees meer
Kinderfeestje

Je kinderfeestje bij Helpende Hoefjes op het Tinker Paradijs met of zonder paarden...

Lees meer
Neem contact op

Voor meer informatie of een afspraak

Dorpsstraat 31, 9536 PC Ees

info@helpendehoefjes.nl

+31 6 460 22 936

Doneren

Wilt u doneren aan Helpende Hoefjes klik dan op onderstaande knop, uw donatie komt ten goede aan "de Buitenklas" en onze paarden.

© Helpende Hoefjes. All Rights Reserved. 2024

Wij maken alleen gebruik van functionele cookies!